Tips

- Isoleer uw huis goed. Wanneer een huis slecht ge´soleerd is gaat er veel warmte verloren.

- Verlicht en verwarm geen kamers die niet in gebruik zijn.

Klik hier voor meer tips.

Energiezuinige ledverlichting

De keuze uit soorten lampen is tegenwoordig erg groot. Je hebt spaarlampen, led lampen, tl-buizen en halogeenlampen. Maar wat is het verschil nu eigenlijk en welke lamp is het beste voor het milieu? Zuinige lampen behoeven minder stroom. Een halogeenlamp is geen spaarzame lamp en is dus niet goed voor het milieu. In ieder geval zijn de ledlampen erg zuinig met de elektriciteit. Ledlampen zetten elektriciteit veel doelmatiger om. Ledlampen hebben een energielabel A++ dit betekend dat ze het zuinigst zijn.

Ledlampen goed voor het milieu

Een oude gloeilamp zet maar 3 tot 9 procent van de elektriciteit om in licht. Doordat een gloeilamp erg warm wordt, verliest hij veel elektriciteit. Een ledlamp blijft koel en verliest deze elektriciteit dus niet. Deze elektriciteit zet hij niet om in licht en gaat dus verloren. Spaarlampen, led- en tl-verlichting wekken anders hun licht op. Deze lampen zetten een veel groter deel van hun elektriciteit om in licht. Spaarlampen, ledlampen en tl-verlichting is dus goed voor het milieu.

Overige voordelen van ledverlichting

Daarnaast is led verlichting is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. Ledverlichting werkt op een laag voltage en hierdoor is deze lamp erg energiezuinig. Wat deze lamp ook als voordeel heeft is dat hij onderhoudsvrij en duurzaam is. De levensduur van ledverlichting is honderdduizend branduren, hij hoeft dus niet snel vervangen te worden. De lampjes zijn ook duurzaam in de vorm dat ze niet snel breken. Ze zijn goed bestand tegen trillingen. Verschil in verlichting is er niet, zowel de gloeilamp, de spaarlamp als de ledlamp is geschikt voor sfeerverlichting.