Tips

- Isoleer uw huis goed. Wanneer een huis slecht ge´soleerd is gaat er veel warmte verloren.

- Verlicht en verwarm geen kamers die niet in gebruik zijn.

Klik hier voor meer tips.

Jaarlijks overstappen

Uit onderzoek van de energieprijzen vergelijker Energie51 is gebleken dat jaarlijks overstappen van energie aanbieder het voordeligste is. Ieder jaar opnieuw switchen van energieleverancier met vaste tarieven is het voordeligst. Daarbij komt dat het overstappen via het internet zelfs nog voordeliger is. Dit internet voordeel komt doordat energie aanbieders grote welkomstkortingen online aanbieden. Deze ziet u direct bij de berekening van het energie vergelijk. Via het vergelijken voor energie kunt u direct overstappen. Bij het kiezen van uw nieuwe contract wordt dit namelijk door uw nieuwe energieleverancier geregeld met een overstap service.

Over het gehele onderzoek bleek BudgetEnergie de goedkoopste, zowel voor de periode van 1 jaar als voor de periode van 3 jaar is het afsluiten van een contract bij BudgetEnergie het voordeligste.

Wanneer de consument na een jaar geen actie onderneemt, wordt het contract bij de energieleverancier automatisch verlengt voor onbepaalde tijd. Na een jaar voordelig contract gaan de kosten sterk omhoog. De moeite om energieleveranciers met elkaar te vergelijken en na een jaar over te stappen is het dus zeker waard. Gebruik van een energie vergelijker als Energie51 is daarnaast zeer eenvoudig en voor iedereen te begrijpen. Ook het overstappen van energie leverancier zal niemand moeite kosten. Doe het dus!